Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Sperziebonen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse dille
25 gram
Biologische zure room
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
20 gram
Rucola en veldsla
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel met koud water.
Schaaf ondertussen de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snipper de ui. Snijd de dille fijn.
Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik (zie Tip).
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een pan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Meng in een grote kom de overige dille, de gesnipperde ui en de zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.