Skip to main content
Flatbread met grillkaas en honing
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool

3.3
(194)

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
MET MICROGOLF
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

100 gram

Gesneden rode kool

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3880 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten38.5 g
Zout4 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de witte grillkaas in sneetjes van 1/2 cm dik (zie Tip).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de grillkaas en het gerookt paprikapoeder 2 minuten per kant.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan slechts de helft van de grillkaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan de pan en bak mee tot de grillkaas klaar is.
  • Roer de honing, de zoet-pikante chilisaus en de helft van de wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bak de grillkaas nog 1 minuut per kant.
  • Meng in een grote kom de rode kool met de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Prik gaatjes in de verpakking van het flatbread en verwarm 1 minuut op hoge stand in de microgolf (zie Tip). 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de verse kruiden grof.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan slechts de helft van het flatbread. Het overige flatbread kun je een andere keer gebruiken.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het paprikapoeder en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
  • Vul het flatbread met de salade, rode kool, komkommer, halloumi en ui.
  • Besprenkel met de paprikamayonaise.
  • Garneer met de verse kruiden en de za'atar.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders