Skip to main content
Runderlende met zelfgemaakte honing-mosterdsaus
Runderlende met zelfgemaakte honing-mosterdsaus

Runderlende met zelfgemaakte honing-mosterdsaus

met geroosterde krieltjes, little gem en knolselderijcrème

4.2
(826)

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen:
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Amandelschaafsel

½ stuk(s)

Entrecote

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ el

Honing

250 gram

Knolselder

(Bevat: Selderij)

15 gram

Mascarpone

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Rodewijnazijn

1 el

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

½ el

Bruine basterdsuiker

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1046 kcal
Energie (kJ)4374 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers29 g
Vezels20.4 g
Eiwitten54 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Staafmixer
Grillpan of koekenpan
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de runderlende alvast uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl zout per persoon, de kristalsuiker en de rodewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.

Runderlende bereiden
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan op hoog vuur. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Leg het vlees dan in een ovenschaal en zet de koekenpan met bakvet terug op het vuur. Bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 15 - 25 minuten rosé in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 15 minuten.

Puree maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Little gem bakken
4

Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.

Snijden
5

Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een kaasschaaf in dunne flinters.

Serveren
6

Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders