Skip to main content
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje

3.8
(156)

De aardappel-courgettesoep krijgt een extra romige smaak door de Italiaanse kookroom genaamd panna cucina. Bij de soep serveer je biologisch brood met groene en zwarte olijven. Dit brood is speciaal door onze bakker voor HelloFresh gemaakt.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

200 gram

Aardappelen

¾

Courgette

½

Ui

½

Knoflookteen

¼

Rode peper

1

Olijvenciabatta

(Bevat: Gluten)

1 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757.3 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten79 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Pan
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten
3

Was ondertussen de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Kook de soep
4

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

5

Bak ondertussen het olijfbrood 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer de soep
7

Verdeel de soep over de soepkommen en schep in elke soepkom een el kookroom. Garneer de soep met de pompoenpitten, oude kaas en eventueel olijfolie naar smaak. Serveer met het olijfbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders