Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
90 g
Penne complètes
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
1 pièce(s)
Oignon rouge
½ pièce(s)
Gousse d'ail
10 g
Pistaches
(Contient: Fruits à coque Peut contenir: Arachides, Graines de sésame)
10 g
Noix de cajou concassées
(Contient: Fruits à coque Peut contenir: Arachides, Graines de sésame)
125 g
Betterave rouge précuite
50 ml
Avoine de cuisson
(Contient: Gluten)
½ pièce(s)
Citron jaune
5 g
Menthe fraîche
(Peut contenir: Céleri)
20 g
Roquette
(Peut contenir: Céleri)
50 g
Feta
(Contient: Lait (contient du lactose))
8 ml
Crème balsamique
(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Vinaigre balsamique noir
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Week de cashewstukjes in een kleine kom met lauwwarm water.
Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Hak de pistachenoten grof en rooster 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de rode ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Zet het vuur uit en laat staan.
Snijd de rode bieten in grove stukken. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en snijd in parten. Meng in de hoge kom de rode bieten, de citroenschil, de kookhaver, de knoflook, de cashewstukjes en het bouillonblokje. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Voeg de pasta en saus toe aan de pan met ui en meng goed door. Verhit het geheel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Pluk de muntbladeren van de takjes en snijd grof. Verdeel de rucola over diepe borden. Serveer de pasta op de rucola. Besprenkel met de crema di balsamico en verkruimel de feta eroverheen. Garneer het gerecht met de pistachenoten, de muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.