Skip to main content
Rode bietenpasta met feta

Rode bietenpasta met feta

met pistachenoten en munt

Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

125 gram

Voorgekookte rode bieten

50 ml

Kookhaver

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

8 ml

Crema di balsamico

(Bevat: Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3455 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers26 g
Vezels15 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan of grote koekenpan
Staafmixer
Hoge kom

Instructies

1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Week de cashewstukjes in een kleine kom met lauwwarm water.

2

Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Hak de pistachenoten grof en rooster 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de rode ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Zet het vuur uit en laat staan.

3

Snijd de rode bieten in grove stukken. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en snijd in parten. Meng in de hoge kom de rode bieten, de citroenschil, de kookhaver, de knoflook, de cashewstukjes en het bouillonblokje. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Voeg de pasta en saus toe aan de pan met ui en meng goed door. Verhit het geheel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Pluk de muntbladeren van de takjes en snijd grof. Verdeel de rucola over diepe borden. Serveer de pasta op de rucola. Besprenkel met de crema di balsamico en verkruimel de feta eroverheen. Garneer het gerecht met de pistachenoten, de muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders