Skip to main content
Risotto met buffelmozzarella en broccoli
Risotto met buffelmozzarella en broccoli

Risotto met buffelmozzarella en broccoli

met prei, pecorino en citroentijm

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

160 gram

Broccoli

10 gram

Geraspte pecorino DOP

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse citroentijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Buffelmozzarella

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2794 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8 g
Vezels10.2 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip 1). Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Meng met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 23 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is (zie Tip 2). Schep halverwege om.

Tip: Tip 1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. Tip 2: De topjes kunnen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Groenten bakken
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 1 - 2 minuten. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon en de citroentijm toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt totaal ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens in partjes.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Op smaak brengen
5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg vervolgens 1/2 tl citroenrasp per persoon, de geraspte pecorino en naar smaak peper, zout en eventueel meer citroenrasp toe. Laat, afgedekt, 2 minuten staan. Roer daarna de broccoli erdoorheen.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en scheur de buffelmozzarella in stukjes erover. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op: deze is pittig! Garneer met een citroenpartje.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen