Skip to main content
Bowl à la Kung Pao met kipgehakt
Bowl à la Kung Pao met kipgehakt

Bowl à la Kung Pao met kipgehakt

met rijst, cashewstukjes en zoetzure komkommer

Dit gerecht is geïnspireerd op Sichuaanse Kung Pao. In plaats van kipblokjes gebruik je hartig gehakt, en knapperige cashewnoten in plaats van pinda's - maar behoudt de wokgroenten in een heerlijke zoete en pikante saus.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Paprikareepjes

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

25 ml

Water voor saus

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

½ el

Suiker

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3260 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten97.3 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels7.3 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.4 g
Potassium164.5 mg
Calcium20.9 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en houd apart.
Komkommer bereiden
2
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pot op hoog vuur. Bak de paprika en ui 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker.
  • Breng op smaak met peper en zout en houd apart. Roer af en toe door zodat de smaken goed intrekken.
Saus maken
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven een kleine kom.
  • Voeg de knoflook, de woksaus met gember, de sesamolie, de pikante rode saus, het maiszetmeel, de sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe. Meng goed door.
  • Voeg deze saus en het gehakt toe aan de wok. Bak 1 minuut al roerend.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen.
  • Leg de stir-fry en de komkommer erbovenop.
  • Garneer met de cashewnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders