Heb jij een (contact)grill in huis? Dan kan je de tortilla's in de grill bakken en krijgen de quesadilla's een mooi patroon!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
6 stuk(s)
Mini-tortilla's
(BevatGlutenbevattende granen)220 gram
Rundergehakt met Mexicaanse kruiden
256.5 gram
Mais in blik
80 gram
Avocadodip
1 stuk(s)
Rode ui
3 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Limoen
50 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Mexicaanse kruiden
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 3 – 4 minuten. Giet de mais af en laat uitlekken. Voeg het rundergehakt, de helft van de mais en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de tomaten in blokjes en de limoen in kwarten.
Halveer de tortilla's. Leg een halve tortilla op een bakplaat met bakpapier. Schep wat van de gebakken mais met gehakt erop en top af met wat kaas. Leg de andere helft van de tortilla er bovenop. Druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's, bovenin de oven, 6 - 8 minuten.
Meng in een kom de tomatenblokjes, gesnipperde ui en overige mais met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Pers er per persoon een kwart limoen boven uit en meng goed. Verdeel de quesadilla's over de borden. Serveer met de avocadodip en de tomatensalsa.