Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

Met limoenmayonaise en salade

20 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

300 g

Oosterse groentemix

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Cheddar, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Limoen

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

80 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Saladekom
InstructiesPDF
Instructies
smeren
smeren
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 – 7 minuten met peper en zout. • Vet 1 zijde van de helft van de tortilla's in met olijfolie en leg met de ingevette zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

kaas
kaas
2

• Verdeel de gewokte groenten over de tortilla en bestrooi met de geraspte cheddar. • Leg de overige tortilla op de groenten, druk een beetje aan en vet de bovenkant in met olijfolie. • Bak de quesadilla in 5 – 7 minuten knapperig in de oven. • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

limoen
limoen
3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

serveren
serveren
4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. • Serveer met een partje limoen en met de limoenmayonaise om te dippen.