Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

Met limoenmayonaise en salade

20 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 1
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Groentemix: rode paprika, gele paprika, gele peen, courgette en prei

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen,Traces of Soya,Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Limoen

50 g

Mayonaise

(BevatEi,Mosterd,Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

80 g

Slamelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Saladekom
InstructiesPDF
Instructies
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 – 7 minuten met peper en zout. • Vet 1 zijde van de helft van de tortilla's in met olijfolie en leg met de ingevette zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

2

• Verdeel de gewokte groenten over de tortilla en bestrooi met de geraspte cheddar. • Leg de overige tortilla op de groenten, druk een beetje aan en vet de bovenkant in met olijfolie. • Bak de quesadilla in 5 – 7 minuten knapperig in de oven. • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. • Serveer met een partje limoen en met de limoenmayonaise om te dippen.

Probeer deze recepten ook eens

Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

620 kcal30 minuten

Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

764 kcal35 minuten

Pittig broodje gerookte makreel
20 minuten

Pittig broodje gerookte makreel

Met zoetzure komkommersalade

768 kcal20 minuten

Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

617 kcal30 minuten

Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

766 kcal35 minuten

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper

628 kcal30 minuten