Voor deze stamppot ga je aan de slag met een frisse mix van andijvie en radicchio. De radicchio behoort tot dezelfde plantensoort als witlof en heeft ook een bittere smaak. Als tegenhanger bak je de uien in balsamicoazijn, wat ze een verrassend zoete smaak geeft.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Varkensworst met peterselie en knoflook
200 gram
Andijvie en radicchio
25 gram
Kruidenkaasblokjes
1 el
Roomboter
1 el
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (agria). Schil of was de aardappelen grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de peterselie & knoflookworst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de groentemix van andijvie en radicchio 5 minuten op middellaag vuur.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe groentemix van andijvie en radicchio door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden, garneer met de gebakken rode ui en kruidenkaasblokjes. Serveer met de peterselie & knoflookworst.