HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Kipgyros Met Aioli
topBanner
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Lees meer

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereid dit broodje met gyros, de Griekse variant op Shoarma.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustPopulairFamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kipgyros

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Melk, Noten, Soja, Sesam, Lupine)

½ krop(pen)

Botersla

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Aioli

(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2725 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd 2 bladen botersla per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

3

Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng in een saladekom de overige groenten en gesneden botersla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de salade.