
Supersimpele Spaanse hamburger
met patatas bravas, aioli en komkommersalade
In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Aardappelblokjes
1 tl
Gerookt paprikapoeder
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
30 gram
Smokey tomatenketchup
1 stuk(s)
Hamburgerbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine Kan bevatten Gluten, Noten, Eieren)
30 gram
Rucola en veldsla
25 gram
Aioli
(Bevat Mosterd, Eieren Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Sesamzaad, Weekdieren, Gerst)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de aardappelblokjes met 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon in de koekenpan in 10 - 12 minuten knapperig (zie Tip).
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.
- Snijd de rode puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
- Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika en de ui, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is (zie Tip).
Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.
- Snijd de komkommer in blokjes of halve maantjes.
- Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de komkommer erop.
- Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl wittewijnazijn per persoon.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
- Beleg de hamburgerbol met de runderburger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
- Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.