Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

met tomatentapenade en yoghurtdressing

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Tomatentapenade

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

155 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2730 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Vergiet
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid 155 ml bouillon per persoon.
  • Weeg de juiste hoeveelheid couscous af.
  • Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
  • Roer daarna los met een vork.
Kip bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Groenten snijden
3
  • Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Meng de tomatentapenade door de couscous.
  • Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade.
  • Verdeel de couscoussalade over borden (zie Tip). Leg de kipfiletplakjes erop en garneer met de yoghurt-citroendressing.

Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.