Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood! Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel!

Labels:
Veggie
•Familie
•Extra groente
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

165 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)776 kcal
Energie (kJ)3245 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.8 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Écrasez ou émincez l’ail.

Couper
2

Coupez les champignons en lamelles et le poivron en fines lanières. Émincez l'oignon rouge en fine demi-rondelles. Déchirez la mozzarella en petits morceaux.

Cuire les champignons
3

Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Préparer la sauce
4

Pendant ce temps, mélangez la passata, l’ail, le paprika en poudre et le mélange d'épices du Moyen-Orient dans le bol, puis salez et poivrez.

Garnir la pizza
5

Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez des champignons, de l'oignon rouge et du poivron, puis saupoudrez d’origan séché, de fromage râpé et de mozzarella. Enfournez les pizzas sur pain plat 7 à 8 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Pendant ce temps, ciselez finement les feuilles de basilic.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Servir
6

Servez la pizza sur les assiettes. Garnissez-la du basilic. Arrosez-la d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.