Skip to main content
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Met in boter gesmoorde little gem en hazelnoten

Vandaag maak je gekonfijte parelhoen met een zelfgemaakte hartige saus. Je gebruikt hiervoor dezelfde pan, zo behoud je de smaak van het vlees. Om de saus lekker romig te maken, voeg je crème fraîche toe. De hazelnoten zorgen voor een knapperig accent.

Allergenen:
Tree nuts
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Hazelnoten

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Mesclun

10 spriet(en)

Verse bieslook

2 bosje(s)

Verse dragon

1 stuk(s)

Gekonfijte parelhoenpoot

½ pak(ken)

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

2.25 el

Roomboter

½ tl

Mosterd

scheutje

Melk

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/4 el boter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de hazelnoten toe, bestrooi met zout en roerbak 2 – 4 minuten, of tot de boter bruin begin te worden. Haal de hazelnoten en een groot deel van de boter uit de pan en bewaar apart.

little gem
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg samen met wat zout toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Snijd de blaadjes van de verse dragon en de verse bieslook fijn.

bakken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelmatig en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken. Stamp ondertussen de aardappelen met 3/4 el roomboter per persoon, de mosterd, een flinke scheut melk, peper en zout tot een fijne puree.

parelhoen
4

Verhit dezelfde koekenpan als gebruikt voor de hazelnoten op middelmatig vuur. Voeg de gekonfijte parelhoen toe en bak in 2 minuten per kant goudbruin. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven, of totdat hij bruin en krokant is. Zet de koekenpan met 1 el bakvet per persoon opzij voor later gebruik. De rest van het bakvet heb je niet nodig.

saus
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in de koekenpan met bakvet van de parelhoen en roerbak de sjalot 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en verhit totdat hij is verdampt. Zet het vuur laag, voeg de crème fraîche, 1 el water per persoon en de helft van de bieslook en de dragon toe. Breng op smaak met peper en zout door en roer goed door. Haal van het vuur.

serveren
6

Snijd de harde uiteinden van de little gem. Schenk de saus in diepe borden en verdeel er de aardappelpuree over. Leg er de parelhoen op en serveer met de gesmoorde little gem. Bestrooi met de hazelnoten en de overige bieslook en dragon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Heerlijk frisse salade met verse bieslook, zoete perzik en walnoten
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak
Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Met courgette en pruimtomaat
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Avec du pourpier et de la courgette blanche
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak
Romige pasta met kipgehaktballetjes

Romige pasta met kipgehaktballetjes

Met postelein en witte courgette
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche. tomaat en rozemarijn

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen