Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Met courgette en pruimtomaat

Beoordeeld met 3.6 / 4
Lees meer

In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een intense, licht zoete smaak krijgt. De rozemarijn en garnalen hebben naast zoete ook hartige tonen, waardoor ze uitstekend met de rest van het gerecht combineren.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
35 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Citroen

180 g

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen,Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

½ el

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kcal)692 kcal
Vetten30.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Rasp
Aluminiumfolie
Hapjespan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van ½ cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven.

2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de pruimtomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook herin de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur (zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes pruimtomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon ½ tot 1 el kookvocht van de fettuccine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en ½ tl citroenrasp toe en schep goed om.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer de fettuccine met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp