Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Witte langgraanrijst
0.16 zakje(s)
Garam masala
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Varkensworst met paprika en amandel
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel met koud water. De rijst mag afkoelen (zie TIP).
Tip: Je gaat de rijst later bakken, daarom is het fijn als de rijst koud is, anders bakt deze aan. Spoel de rijst grondig af onder de koude kraan met behulp van een zeef, dan gaat dit proces sneller.
Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1/2 tl garam masala en 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd kruislings in. Leg de courgettebootjes in een ovenschaal en smeer ze in met de garam masala-olie. Bak de courgettebootjes 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkensworst toe en bak deze in 4 minuten rondom aan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt 10 - 12 minuten garen. Draai af en toe om.
Verhit een andere hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de vadouvan en het mosterdzaad, zonder olie, tot het begint te geuren. Voeg vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de knoflook en ui 8 - 10 minuten zachtjes glazig.
Voeg de uitgelekte (en afgekoelde) rijst toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar bak 2/3. De overige rijst kun je heerlijk op een latere dag in de week in een lunchsalade of soep verwerken.
Verdeel de rijst over de borden met de courgettebootjes ernaast. Snijd de worst in plakken en leg deze op de rijst. Schenk het bakvet van de worst over de rijst, bestrooi de courgette met het amandelschaafsel en serveer met de yoghurt. (zie TIP)
Tip: Vind je het lekker de yoghurt een smaakje te geven, roer dan een klein beetje van de overige droge kruiden door de yoghurt.