Skip to main content
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen

Deze maaltijd is makkelijk te maken, handig voor een doordeweekse avond. Terwijl de oven de krieltjes gaart, kook jij de sperziebonen eventjes voor, waarna je ze bakt met stukjes kippendij en groene pesto. Een simpel gerecht boordevol smaak!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Milk
Tree nuts

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

40 gram

Groene pesto

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Zeef
Koekenpan

Instructies

Krieltjes in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven en bak ze in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

Sperziebonen snijden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Serveer de krieltjes met de kip en sperziebonen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Courgette-pestosoep

Courgette-pestosoep

Met gegratineerde speltbaguette
Gigli met kippendijfilet

Gigli met kippendijfilet

Met sperziebonen en groene pesto
Snelle penne met rundergehakt, groenten en pesto

Snelle penne met rundergehakt, groenten en pesto

Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pesto salade

Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pesto salade

Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese

Avec du pesto alla genovese
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Avec une salade de tomates au pesto, des patates douces et de l’iceberg croquante
Kipfilet met pestoaardappelen, kleurrijke zomersalade

Kipfilet met pestoaardappelen, kleurrijke zomersalade

Avec une salade d’été riche en couleurs
Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Avec une baguette d’épeautre gratinée
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat
Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

Gigli met spinazie-preisaus en groene pesto

met parmigiano reggiano
Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Met gemengde sla en pijnboompitten
Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Met rucola en groene pesto
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen
Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Met sperziebonen
Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Met pijnboompitten en verse basilicum
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Met aardappelpartjes, tomaat-pestosalade en sla
Krokante witvis met pesto-gnocchi

Krokante witvis met pesto-gnocchi

Met havermout, courgette en citroen
Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Met paprika, courgette en pijnboompitten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes