HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvenkrieltjes Met Kip En Groene Pesto
topBanner
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen

Lees meer

Deze maaltijd is makkelijk te maken, handig voor een doordeweekse avond. Terwijl de oven de krieltjes gaart, kook jij de sperziebonen eventjes voor, waarna je ze bakt met stukjes kippendij en groene pesto. Een simpel gerecht boordevol smaak!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

400 gram

Sperziebonen

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven en bak ze in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

6

Serveer de krieltjes met de kip en sperziebonen.