Meestal zit er Hollandse kaas in de box. Soms maken we een uitstapje naar Franse kaas, maar nu heeft Thomas een Zwitserse gruyère uitgekozen om deze maaltijden te begeleiden. De kaas heeft een zoete smaak, maar de nasmaak is een beetje zout. De citroen is biologisch geteeld en kan daardoor wat oneffenheden vertonen.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Mini-tomates roma
1
Échalote
2
Gousse d'ail
1
Courgette
½
Citron jaune
170 g
Orzo
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
2 cc
Origan séché
75 g
Gruyère râpé
(Contient: Lait (contient du lactose))
350 ml
Bouillon de légumes
2 cc
Vinaigre balsamique noir
2 cs
Huile d'olive
½ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot, een ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een aantal keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de courgette en de helft van de gruyère bij de orzo en meng alles goed.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de orzo, aan de tros.