Skip to main content
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Met een Hollandse twist door de bloemkool

3.5
(216)

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het niet rauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Allergènes:
Œuf
Céleri
Moutarde
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

Gingembre frais

¼

Piment rouge

125 g

Chou-fleur

½

Fenouil

1

Citronnelle moulue

150 ml

Lait de coco

2

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

½ cc

Curry en poudre

(Contient: Céleri, Moutarde)

50 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories726 kcal
Énergie (kJ)3037.6 kJ
Graisses45 g
Graisses saturées26 g
Glucides53 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines25 g

Instructions

Snijd de groenten
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes.

Kneus het citroengras
2

Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Zorg dat de eieren net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool en venkel toe en roerbak 1 minuut.

Voeg de noedels toe aan de groenten
5

Voeg het citroengras, de kokosmelk, currykruiden en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe aan de soep en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Garneer de soep met de eieren
6

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer samen met de soep.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes