HelloFresh
topBanner
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Rode peper

6 g

Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden

1 zakje

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Cherrytomaten in blik

150 ml

Kokosmelk

200 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

½ stuks

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Verhit in een grote koekenpan of hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. De balletjes hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart.

3

Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember1 - 2 minuten in dezelfde koekenpan of hapjespan. Voeg de wokpasta toe en roerbak nog 1 - 2 minuten en verlaag dan het vuur. Voeg de cherrytomaten met saus, de kokosmelk en de ketjap toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Leg de kipgehaktballetjes terug in de koekenpan. Breng, afgedekt, opnieuw aan de kook en laat 7 minuten zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Snijd ondertussen de spinazie grof. Haal na 7 minuten het deksel van de koekenpan of hapjespan. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de saus en voeg de spinazie toe. Schep goed om en laat 3 - 5 minuten meekoken, zodat de spinazie slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kipgehaktballetjes met kokos-tomatensaus erbij.