Pikante Udon noedels met gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante Udon noedels met gemarineerde eieren

Pikante Udon noedels met gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van gele currykruiden en honingpinda's. Houd je van extra pikant? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

45 ml

Water voor saus

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3411 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34.1 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan met deksel
Kom
Film plastique
Pan
Saladekom
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng water aan de kook in een ruime steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.

Komkommersalade maken
3

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Sperziebonen en noedels koken
4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse Udon noedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.

Bakken
5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.