Skip to main content
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

Mini-romatomaten lijken misschien op kerstomaten, maar ze hebben minder zaadjes en zijn minder zoet dan kerstomaten. Perfect voor kleinere hapjes, met dezelfde klassieke tomatensmaak!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
-30% koolhydraten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Maïs in blik

50 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

½ zakje(s)

Hello Buon Appetito

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2700 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.3 g
Eiwitten32.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan
Zeef
Grand saladier

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Bewaar apart en laat afkoelen (zie Tip). 

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

Mengen
2
  • Snipper ondertussen de ui heel fijn (zie Tip). 
  • Giet de mais af. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en de Italiaanse kruidenmix. 

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet van? Bak de ui in stap 4.

Salade maken
3
  • Voeg de krieltjes, komkommer, tomaat, ui en mais toe aan de saladekom.
  • Meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de kip in sneetjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de kip erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders