Skip to main content
Kruidige rode viscurry met koriander en sperziebonen

Kruidige rode viscurry met koriander en sperziebonen

met rijst, kokosmelk en wortel

Receptontwikkelaar Babette: "Dit recept is geinspireerd op Maleisische viscurry's. Typisch voor de Maleisische keuken is het balanceren van pittige, zure, romige en kruidige smaken. In dit recept combineer je onze rode currypasta - met o.a. friszuur limoensap, pittige chilipeper en verschillende kruiden - met romige kokosmelk."

Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Rode currypasta

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

175 ml

Water voor de rijst

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.5 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.4 g
Potassium458.5 mg
Calcium94.5 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

1
2
3
4

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders