Skip to main content
Quiche met blauwe kaas en spruitjes
Quiche met blauwe kaas en spruitjes

Quiche met blauwe kaas en spruitjes

met uienchutney en walnootstukjes

Quiche vindt zijn oorsprong in de voormalige Duitse regio Lothringen, die later de Franse regio Lorraine werd. Het woord ‘quiche’ komt eigenlijk van het Duitse ‘kuchen’, wat cake of taart betekent.

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Ei
Noten
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Uienchutney

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten52.1 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten53.2 g
waarvan suikers17 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.1 g
Potassium192.5 mg
Calcium33 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Kom
Ovenschaal

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de spruiten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel.
Ui bakken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om.
  • Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Kook ondertussen de spruitjes 4 - 6 minuten, giet af en bewaar apart.

Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.

Quiche bereiden
3
  • Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie.
  • Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
  • Klop de eieren in een kom en roer de gebakken ui erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de spruitjes over het bladerdeeg en giet het eimengsel erover. Bedek met de blauwe kaas en de walnoten.
  • Bak de quiche dan 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd de quiche in stukken en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders