Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
¾ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½ zakje(s)
Gemalen kaneel
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
100 gram
Passata
15 gram
Harissa
30 gram
Rozijnen
(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 tl
Ras el hanout
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)
10 gram
Amandelen
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
75 gram
Falafel
(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gluten)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
¾ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de aubergine in plakken en de paprika in repen. Snijdt de citroen in partjes.
Verdeel de aubergine en de paprika over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aubergine en de paprika met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aubergine en de paprika 18 - 20 minuten in de oven. Breng per persoon 150 ml water met 1/4 van een bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel om bouillon te maken (zie Tip).
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 – 10 minuten. Voeg de knoflook, komijn, kaneel en Peruaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de passata, harissa en 30ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip). Houdt de saus warm op zacht vuur.
Roer ondertussen de rozijnen en ras el hanout door de couscous in een kom. Giet vervolgens de bouillon over de couscous. Laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer de couscous daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de amandelen in 2 - 4 minuten goudbruin. Haal de amandelen uit de pan, hak grof en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de falafel in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng de falafel en de geroosterde paprika door de tomatensaus. Snijd ondertussen de munt fijn.
Meng de helft van de fijngesneden munt door de couscous. Verdeel de couscous aan de rand van de borden, zodat er in het midden ruimte overblijft. Verdeel de tomatensaus in het midden van de couscous, verdeel tevens de geroosterde aubergine over het bord. Garneer met de amandelen, overige munt en een citroenpartje aan de rand van het bord.