Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa

Mexicaanse vistaco's met kiwisalsa

met salade van appelsien en rode kool

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene kiwi

½ stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Heeklende

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tacoschelpen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten27.1 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de kiwi en snijd in schijfjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de limoen.

Kiwisalsa maken
2

Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder olie op middelhoog vuur en bak de kiwi en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 5 minuten. Voeg toe aan een hoge kom samen met de helft van de koriander, het limoensap en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla mengen
3

Pers de helft van de appelsien en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng in een kom de rode kool met de overige koriander, het appelsiensap, de appelsienstukjes en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Taco's verwarmen
4

Besprenkel de tacoschelpen met een klein beetje water en bak ze 3 - 4 minuten in de oven.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de vis droog, snijd in stukken van 2 cm en wrijf in met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis en de paprikareepjes 1 - 2 minuten .

Serveren
6

Vul 4 tacoschelpen per persoon met een beetje rode-koolsalade, de yoghurt, kiwisalsa, vis en paprikareepjes (zie Tip). Serveer met de overige rode-koolsalade. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.