Je serveert de puree met een meerzadenvisschnitzel. De schnitzel is gemaakt van koolvis en heeft een knapperig en voedzaam korstje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Prei
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Spekreepjes
2 stuk(s)
Meerzadenvisschnitzel
40 gram
Ravigotesaus
(BevatMosterd, Eieren)3 el
Roomboter
2 tl
Mosterd
10 ml
Melk
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei, afgedekt, 6 – 8 minuten verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzels 3 - 4 minuten per kant.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de meerzadenvisschnitzel erop. Serveer met de ravigotesaus.