Meerzadenvisschnitzel met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meerzadenvisschnitzel met ravigotesaus

Meerzadenvisschnitzel met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes

Je serveert de puree met een meerzadenvisschnitzel. De schnitzel is gemaakt van koolvis en heeft een knapperig en voedzaam korstje.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Spinazie

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Meerzadenvisschnitzel

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2796 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.3 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Spekjes bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Prei en spinazie bereiden
3

Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei, afgedekt, 6 – 8 minuten verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Visschnitzels bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzels 3 - 4 minuten per kant.

Spinazie-preipuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de meerzadenvisschnitzel erop. Serveer met de ravigotesaus.