Ravigote vient du français ravigoter : éveiller, revigorer. C'est justement pour cette raison que cette sauce rafraîchissante se marie si bien au poisson.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Pomme de terre
½ pièce(s)
Poireau
2.5 g
Persil frisé frais
100 g
Épinards
25 g
Lardons
1 pièce(s)
Escalope de poisson pané aux céréales
20 g
Sauce ravigote
(Contient Moutarde, Œuf)
1.5 cs
Beurre [végétal]
1 cc
Moutarde
5 ml
Lait [végétal]
à votre goût
Poivre et sel
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei, afgedekt, 6 – 8 minuten verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzel 3 - 4 minuten per kant.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de meerzadenvisschnitzel erop. Serveer met de ravigotesaus.