Filet de merlu pané et sauce ravigote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Filet de merlu pané et sauce ravigote

Filet de merlu pané et sauce ravigote

accompagné d’une purée d’épinards-poireau garnie de lardons

Ravigote vient du français ravigoter : éveiller, revigorer. C'est justement pour cette raison que cette sauce rafraîchissante se marie si bien au poisson.

Tags:
Famille
Famille
Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

½ pièce(s)

Poireau

2.5 g

Persil frisé frais

100 g

Épinards

25 g

Lardons

1 pièce(s)

Escalope de poisson pané aux céréales

20 g

Sauce ravigote

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Beurre [végétal]

1 cc

Moutarde

5 ml

Lait [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)668 kcal
Énergie (kJ)2796 kJ
Graisses38 g
dont saturés15 g
Glucides57 g
dont sucres9 g
Fibres9.3 g
Protéines22 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Poêle
Presse-purée

Instructions

Préparer
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Cuire les lardons
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Préparer le poireau et les épinards
3

Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei, afgedekt, 6 – 8 minuten verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Cuire l'escalope de poisson
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzel 3 - 4 minuten per kant.

Préparer la purée
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Servir
6

Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de meerzadenvisschnitzel erop. Serveer met de ravigotesaus.