Skip to main content
Mini-mattentaartjes
Mini-mattentaartjes

Mini-mattentaartjes

6 taartjes | met amandelschaafsel en bladerdeeg

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

40 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)5178 kJ
Energie (kcal)1238 kcal
Vetten66.9 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten106.7 g
waarvan suikers63.7 g
Vezels2.8 g
Eiwitten47.6 g
Zout2.5 g
Potassium820 mg
Calcium600 mg

Benodigdheden

Zeef
Kom
Pan
Grote kom
Medium Bowl
Kleine kom
Muffinvorm

Instructies

1
  • Breng de halfvolle melk aan de kook in een pan.
  • Voeg de karnemelk in één keer toe en roer kort door, zodat de melk gaat schiften. Wacht tot er kaaswrongel ontstaat en zet daarna het vuur uit.
  • Leg een schone theedoek in een zeef boven een kom. Giet de wrongel in de theedoek en laat minimaal 1 uur uitlekken (zie Tip). Vouw daarna de theedoek dicht en duw voorzichtig de overtollige vloeistof eruit.

Tip: Heb je tijd om een dag van tevoren te beginnen met het maken van de kaaswrongel? Laat de kaaswrongel het liefst een nacht uitlekken. 

2
  • Verwarm, wanneer de kaaswrongel klaar is voor gebruik, de oven voor op 220 graden. Scheid 2 eidooiers van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een middelgrote kom en de eidooiers aan een grote kom.
  • Blend in een hoge kom het amandelschaafsel fijn met een staafmixer.
  • Klop de eidooiers los. Voeg de wrongel, de amandelen en de suiker toe aan de dooiers en meng goed.
  • Klop in een kleine kom het derde ei. Meng de helft door de vulling in de grote kom en houd het overige losgeklopte ei apart.
3
  • Klop de eiwitten stijf. Meng in twee delen voorzichtig door de vulling (zie Tip).
  • Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke stukken. Plaats 6 stukjes bladerdeeg, inclusief het bakpapier, in muffinvormpjes. Vorm het bladerdeeg zo dat de vormpjes volledig bedekt zijn.
  • Verdeel de vulling over de vormpjes.
  • Bestrijk de randen van de bladerdeegvormpjes met wat van het achtergehouden losgeklopte ei.

Tip: Het is belangrijk dat het eiwit luchtig blijft, dus roer de vulling niet te lang door. 

4
  • Leg op elk vormpje een tweede stuk bladerdeeg en verwijder het bakpapier. Druk het deeg tegen de zijkanten om de randen volledig dicht te maken.
  • Verwijder het eventuele overtollige bladerdeeg. Maak een kleine inkeping in het midden van elk vormpje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de bovenkanten met het overige losgeklopte ei.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat de mini-mattentaartjes 5 minuten afkoelen in de muffinvormpjes en haal ze er dan uit.
  • Laat de mini-mattentaartjes afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze serveert.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus