
Salade met kip en hummusdressing
2 porties | met witte kaas, puntpaprika en olijven
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd? Deze salade is snel te maken en zit vol smaak door de hummusdressing, olijven en witte kaas.
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
/ Voor 2 personen
120 gram
Rucola en veldsla
200 gram
Kipfiletreepjes
120 gram
Hummus
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
30 gram
Leccino olijven
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Kom
•Kleine kom
•Saladekom
Instructies
1
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kip in 4 - 6 minuten goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout.
2
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
- Meng in een kom de hummus, 1 el citroensap en 2 el water tot een dressing. Voeg eventueel wat extra water toe als de dressing nog te dik is.
- Breng op smaak met peper en zout.
3
- Snijd de puntpaprika in dunne halve ringen en halveer de olijven.
- Snijd de kip in plakjes.
- Meng in een saladekom de slamix, de paprika en de olijven met de dressing.
4
- Verdeel de salade over diepe borden.
- Leg de plakjes kip op de salade.
- Verkruimel de witte kaas erover.