Skip to main content
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.

Labels:
Eiwitrijk
Notenvrij
Bron van vezels
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

½

Ui

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gemalen komijnzaad

1

Tomaat

¼

Citroen

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

1

Mesclun

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73 g
Vezels21 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Voeg de komijnpoeder toe
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de little gem klein
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Meng de kipgyros door de tabouleh
4

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Italiaanse aubergine in tomatensaus

Italiaanse aubergine in tomatensaus

Ovenschotel met mozzarella, ciabatta en basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel