Skip to main content
Bakbox | Liefste mama-koekjes
Bakbox | Liefste mama-koekjes

Bakbox | Liefste mama-koekjes

+/- 18 stuks | met chocolade en pistachenootjes

Niets lekkerder dan versgebakken koekjes met chocolade en pistache om de liefste mama mee in de watten te leggen! En met onze Bakbox is bakken kinderspel: met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je samen met de kids in een handomdraai iets lekkers.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Voedingswaarden

Energie (kcal)1769 kcal
Energie (kJ)7400 kJ
Vetten106.2 g
waarvan verzadigd63 g
Koolhydraten177.5 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten25.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Film plastique
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Hittebestendige kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Scheid de dooier van het eiwit (zie Tip). Voeg de dooiers toe aan een grote kom.
  • Meng de eierdooiers met de bloem, suiker en boter tot het deeg een korrelige structuur heeft. 
  • Kneed vervolgens tot een samenhanged geheel en maak er een bal van. 
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

Koekjes maken
2
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van een hartje (zie Tip). 
  • Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg is gebruikt.

Tip: Knip een hartje uit bakpapier en gebruik dit als sjabloon om de hartjes mee uit te snijden.

Bakken
3
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn. 
  • Smelt de chocoladedruppels apart van elkaar au bain-marie (zie volgende stap).

Tip: Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

Decoreren
4
  • Breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend smelten. 
  • Dip de helft van de koekjes voor de helft in de witte chocolade. Besprenkel met een vork met de melkchocolade.
  • Draai het bij de andere helft van de koekjes om: dippen in melkchocolade en decoreren met witte chocolade.
  • Bestrooi de koekjes met de pistachenoten terwijl de chocolade nog zacht is.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus