Skip to main content
Rumpsteak met gepofte knoflook

Rumpsteak met gepofte knoflook

Met een bombe van broccolirijst met pistache

3.9
(254)

Rumpsteak is een dikke, malse biefstuk en wordt vaak gebruikt om carpaccio van te maken. Je serveert deze malse steak vandaag met broccolirijst - een goede manier om ook lastige eters aan de groene groenten te krijgen. De broccoli-bombe geeft dit gerecht een verrassende retro-twist!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Rumpsteak

300 stuk(s)

Krieltjes

3 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

½ gram

Sjalot

150 gram

Broccolirijst

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5038 kJ
Energie (kcal)1204 kcal
Vetten80 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout1 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Vork
Koekenpan
Zeef
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Bord
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de krieltjes en halveer. Leg de krieltjes en de knoflooktenen (met schil) in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Pers vlak voor serveren de zacht geworden knoflook uit de schil met behulp van een vork en druk fijn.

Pistachenoten fijnhakken
2

Hak ondertussen de pistachenoten zeer fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper ondertussen de sjalot fijn en bereid de bouillon.

Rijst bereiden
3

Verhit 11/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 6 – 8 minuten, blus af met 50 ml bouillon per persoon (zie tip). Kook 2 – 3 minuten in, of tot de broccolirijst de bouillon heeft opgenomen. Breng op smaak met peper en zout. Haal de broccolirijst uit de pan en laat uitlekken in een zeef (de rijst moet niet te nat zijn). Het is niet erg wanneer de broccolirijst iets afkoelt.

Rumpsteak bakken
4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de rumpsteak voorzichtig in de pan en bak in 2 – 4 minuten per kant goudbruin. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe en bestrooi met nog wat zwarte peper. Haal de rumpsteak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie terwijl je broccolirijst afmaakt.

Bombe maken
5

Meng de broccolirijst met de zure room, proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep de broccolirijst in een kleine kom met een diameter van ongeveer 10 cm (1 kleine kom per persoon). Druk stevig aan en draai het kommetje vervolgens voorzichtig om op een bord. Til het kommetje langzaam omhoog. Zo krijg je een mooi bolletje. Garneer de bombe met de fijngehakte pistachenoten.

Serveren
6

Snijd vervolgens de rumpsteak tegen de draad in, in mooie dunne plakken (dit heet trancheren). Leg de plakken rumpsteak dakpansgewijs half over elkaar en schep de uitgeperste knoflook erop. Serveer met de krieltjes en de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders