Skip to main content
Bakbox | Liefste mama-koekjes
Bakbox | Liefste mama-koekjes

Bakbox | Liefste mama-koekjes

+/- 18 stuks | met chocolade en pistachenootjes

5.0
(6)

Niets lekkerder dan versgebakken koekjes met chocolade en pistache om de liefste mama mee in de watten te leggen! En met onze Bakbox is bakken kinderspel: met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je samen met de kids in een handomdraai iets lekkers.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

150 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Voedingswaarden

Energie (kcal)1769 kcal
Energie (kJ)7400 kJ
Vetten106.2 g
waarvan verzadigd63 g
Koolhydraten177.5 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten25.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Film plastique
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Hittebestendige kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Scheid de dooier van het eiwit (zie Tip). Voeg de dooiers toe aan een grote kom.
  • Meng de eierdooiers met de bloem, suiker en boter tot het deeg een korrelige structuur heeft. 
  • Kneed vervolgens tot een samenhanged geheel en maak er een bal van. 
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

Koekjes maken
2
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van een hartje (zie Tip). 
  • Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg is gebruikt.

Tip: Knip een hartje uit bakpapier en gebruik dit als sjabloon om de hartjes mee uit te snijden.

Bakken
3
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven (zie Tip).
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn. 
  • Smelt de chocoladedruppels apart van elkaar au bain-marie (zie volgende stap).

Tip: Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

Decoreren
4
  • Breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend smelten. 
  • Dip de helft van de koekjes voor de helft in de witte chocolade. Besprenkel met een vork met de melkchocolade.
  • Draai het bij de andere helft van de koekjes om: dippen in melkchocolade en decoreren met witte chocolade.
  • Bestrooi de koekjes met de pistachenoten terwijl de chocolade nog zacht is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel