Skip to main content
Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus
Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Limited edition (op=op)

Een culinair hoogstandje in de HelloFresh Box, gebaseerd op het prijswinnende gerecht van het tv-programma ‘over smaak valt te twisten’. Het kost je wel wat meer tijd maar het is een goed recept om je kookkwaliteiten te tonen. In dit gerecht zit een paddenstoelenmix van Koolen, onze paddenstoelen leverancier. Die een mix heeft samengesteld voor de duxelle die je in dit recept zelf maakt.

Labels:
Pour le plaisir des enfants
Allergenen:
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ tl

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Gedroogde rozemarijn

300 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Laurierblad

100 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)860 kcal
Energie (kJ)3.6 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Snijd de pistachenoten grof.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelenmix fijn en hak de pistachenoten grof. Snijd het dikke gedeelte van de kippendij met een scherp mes open tot het een platte filet wordt en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendij op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin, in 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar tot verder gebruik. Fruit de helft van de sjalot en de helft van de knoflook 1 minuut in dezelfde koekenpan op middellaag vuur. Voeg de fijngesneden paddenstoelenmix, tijm en rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mensgel, wat je een duxelle noemt, uitlekken in een fijne zeef.

Bestrooi met de pistache.
3

Leg de kippendij in een ovenschaal, verdeel de helft van de duxelle over de kippendij en bestrooi met de pistache. Bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Verhit de roomboter in de pan.
4

Verhit ondertussen 1/3 deel van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de overige sjalot en overige knoflook 1 minuut. Voeg het laurierblad en rode wijn toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 100 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en laat op middelmatig vuur inkoken tot een kwart; dit is de saus.

5

Schil of was ondertussen de bataat grondig en snijd in parten. Zorg dat de bataat net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. Stamp de bataat tot een fijne puree met 1/3 deel van de roomboter. Voeg eventueel wat kookvocht toe.

6

Zeef de rode wijnsaus en giet terug in de koekenpan. Snijd de resterende koude roomboter in kleine blokjes en roer op het laatst door de rode wijnsaus op laag vuur om de saus te monteren (zie tip). Verwijder het laurierblad en meng de gezeefde uitjes door de overige duxelle in een ovenschaal en zet de laatste 3 minuten bij de kippendij in de oven om op te warmen.

Serveer de maaltijd met de rode wijnsaus.
7

Verdeel de bataatcrème over de borden, leg de kippendij met de duxelle erbij en schenk de rode wijnsaus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus