Skip to main content
Loaded BBQ taco's met varkenshaas en avocadodip
Loaded BBQ taco's met varkenshaas en avocadodip

Loaded BBQ taco's met varkenshaas en avocadodip

met kaassaus, koolsla, mais en verse kruiden

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond!

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

1 stuk(s)

Varkenshaas

25 gram

Barbecuesaus

100 gram

Witte kool en wortel

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte Goudse kaas

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

100 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4871 kJ
Energie (kcal)1164 kcal
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers26 g
Vezels11.6 g
Eiwitten52.2 g
Zout4.1 g
Potassium105.9 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Zeef
Kom
Garde
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen. Pers de limoen uit. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.

Tip: Je gebruikt de oven later om de tortilla's op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze op te warmen in een pan.

Varkenshaas bakken
2

Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas en de ui 3 - 6 minuten. Voeg in de laatste minuut de barbecuesaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar het vlees afgedekt apart.

Koolsla maken
3

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet en spoel met koud water. Meng in een kom de witte kool en wortel, mais en de mayonaise. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door. Meng de helft van de koriander door de koolsla en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de tortilla's ondertussen 2 - 3 minuten in de oven.

Saus maken
4

Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 - 3 minuten, of tot de bloem begint te geuren. Voeg de melk voorzichtig toe aan de pan en meng met een garde door in een gladde, romige saus te maken. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is. Voeg de helft van de groene peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet het vuur uit.

Avocadodip afwerken
5

Meng in een andere kom de avocadodip met wat van de groene peper naar smaak. Voeg het overige limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadodip. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Zoete sesamnoedels met spiegelei

Zoete sesamnoedels met spiegelei

met gefrituurde uitjes, koriander en gebakken groenten
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Noedelsoep met kip à la pho

Noedelsoep met kip à la pho

met paksoi, sojascheuten, limoen en verse kruiden
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky appelsiensaus en pinda's
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes