De kipfiletreepjes zijn voorgekruid met baharatkruiden. Dit is een mix van kruiden uit de Midden-Oosterse keuken, zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat. Je combineert de kip met knolselderij, deze week afkomstig uit Duitsland. We hebben deze vezelrijke groente alvast voorgesneden, zodat jij minder lang in de keuken hoeft te staan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Knolselderij
⅓ stuk(s)
Appel
100 gram
Kipfiletreepjes met baharat
10 gram
Pecannoten
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen (nicola), snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Zorg dat de knolselderij net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel (elstar) en snijd in even grote blokjes als de knolselderij. Maak een dressing van de mosterd, witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de knolselderij toe en bak 2 minuten mee.
Haal de koekenpan van het vuur en roer de appel en dressing door de kip met knolselderij. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de kip-knolselderijsalade en gebakken aardappelen over de borden. Verkruimel de pecannoten over het gerecht.