Skip to main content
Lauwwarme kipsalade

Lauwwarme kipsalade

Met appel en knolselderij

De kipfiletreepjes zijn voorgekruid met baharatkruiden. Dit is een mix van kruiden uit de Midden-Oosterse keuken, zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat. Je combineert de kip met knolselderij, deze week afkomstig uit Duitsland. We hebben deze vezelrijke groente alvast voorgesneden, zodat jij minder lang in de keuken hoeft te staan.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Knolselderij

⅓ stuk(s)

Appel

100 gram

Kipfiletreepjes met baharat

10 gram

Pecannoten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
Vezels17 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de aardappelen.
1

Schil de aardappelen (nicola), snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Kook de knolselderij.
2

Zorg dat de knolselderij net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel (elstar) en snijd in even grote blokjes als de knolselderij. Maak een dressing van de mosterd, witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de knolselderij toe en bak 2 minuten mee.

Roer de dressing door de kip met knolselderij.
5

Haal de koekenpan van het vuur en roer de appel en dressing door de kip met knolselderij. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verkruimel de pecannoten over het gerecht.
6

Verdeel de kip-knolselderijsalade en gebakken aardappelen over de borden. Verkruimel de pecannoten over het gerecht.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Vis-koolrabipakketje

Vis-koolrabipakketje

Met gebakken krieltjes en frisse salade
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Avec de la pomme et du chèvre ainsi que de la menthe et de la coriandre fraîches
Kipfilet met pestoaardappelen, kleurrijke zomersalade

Kipfilet met pestoaardappelen, kleurrijke zomersalade

Avec une salade d’été riche en couleurs
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Met gemengde sla en honing
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen
Doradefilet met frisse tabouleh

Doradefilet met frisse tabouleh

Met yoghurt-muntdressing
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Met krieltjes en little gem
Lauwwarme salade met gerookte forel, aardappel, boontjes, appel en tuinkers

Lauwwarme salade met gerookte forel, aardappel, boontjes, appel en tuinkers

Avec des pommes de terre, des haricots, de la pomme et du cresson
Kipfilet met pesto-aardappelen

Kipfilet met pesto-aardappelen

Met een kleurrijke zomersalade
Cherrypotatoes met kipfilethaasjes en little gem

Cherrypotatoes met kipfilethaasjes en little gem

Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Avec des câpres, de la pomme et des légumes cuits à la poêle
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Met gebakken venkel, appel en kappertjes
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes