Dit gerecht is een variatie op een klassieke Italiaanse combinatie: pasta met tomaat en kaas. In dit recept wordt er broccoli aan toe- gevoegd. Broccoli gaat heerlijk samen met pecorino en tomaat. Daarnaast is deze pasta zeer gemakkelijk te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
150 stuk(s)
Gekleurde cherrytomaten
90 gram
Volkoren casarecce
(Bevat: Gluten)
35 gram
Zongedroogde tomaten
25 gram
Geraspte pecorino
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 750 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de caserecce en broccoli.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.
Kook de caserecce integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Kook na 2 minuten de broccoli mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten klein. Verhit de olijfolie in een wok met deksel of hapjespan en bak de knoflook, cherrytomaten en zwarte balsamicoazijn, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de caserecce, broccoli en zongedroogde tomaten toe aan de wok of hapjespan. Voeg een klein scheutje kookvocht toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecorino en olie van de zongedroogde tomaten naar smaak.