Skip to main content
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

4.0
(772)

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met paprika, cayennepeper, foelie, peterselie, laurier, kurkuma en kaneel. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken.

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Handsinaasappel

25 gram

Gedroogde abrikozen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

50 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

½ tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

1 stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Wittekool en peen

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2310 kJ
Energie (kcal)552 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon.

Snijd de gedroogde abrikozen fijn
2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen
3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen en kaneel in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middellaag vuur. Prik de kipmerguezworstjes op 2 plekken in en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

Snijd de paprika in blokjes
5

Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes
7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders