Skip to main content
Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel
Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel

Pesto rosso komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Pastinaak

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten64.3 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten18.7 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.3 g
Potassium940.8 mg
Calcium137.7 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen aan de bovenkant van de venkel en houd apart.
  • Halveer de venkelknol, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in een grote kom de venkelreepjes, de bloemkool en de spekreepjes, 1 el olijfolie per persoon en de Italiaanse kruiden.
  • Verspreid de over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).
  • Bak de venkelreepjes, de bloemkool en de spekreepjes 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Houd ruimte over voor de heekfilet.

Vis bakken
3
  • Dep de heek droog met keukenpapier en marineer met de paprikapesto.
  • Bak de heek de laatste 15 – 18 minuten mee in de oven.
  • Snijd de venkelstelen in dunne plakjes.
  • Maak in een saladekom een salade van de van per persoon: venkelsteekplakjes, rucola en per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom een kruidenmayonaise van de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de 1 heek lende per persoon erbovenop.
  • Serveer de oven groenten ernaast.
  • Garneer de kruidenmayonaise over de heek en de groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders