Skip to main content
Kruidige enchilada's met gehakt en linzen
Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

met pittige crispy tortilla topping en tomatensalsa

4.5
(1,9K)

Je kruidt de enchilada's met een BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.

Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

100 gram

Varkensboerengehakt

¼ blik(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)926 kcal
Energie (kJ)3873 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18 g
Vezels13.1 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Vergiet
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 - 3 minuten (zie Tip). Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak dan alle ui mee in deze stap.

Linzen toevoegen
3

Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Tomatensalsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Halveer de limoen en pers 1 partje per persoon uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's vullen
5

Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips (s) per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Tip: Let op: de tortillachips zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Serveer de tortillachips dan apart of laat ze achterwege.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden (zie Tip). Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Eet dan 1 gevulde tortilla per persoon met de tomatensalsa. De overgebleven tortilla kan je de volgende dag als lunch eten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders