HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Enchilada's Met Gehakt En Linzen
topBanner
Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

met pittige crispy tortilla topping en tomatensalsa

Lees meer

Je kruidt de enchilada's met een BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

BBQ rub

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenpuree

200 gram

Boerengehakt van varken

½ pak(ken)

Linzen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Limoen

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

35 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3873 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels12 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan of grote koekenpan
Vergiet
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

3

Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Halveer de limoen en pers 1 partje per persoon uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.