Skip to main content
Koreaanse stir-fry met bulgogi-runderballetjes
Koreaanse stir-fry met bulgogi-runderballetjes

Koreaanse stir-fry met bulgogi-runderballetjes

met amchoi, spitskool en gezouten pinda's

4.0
(218)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans rundvlees.

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Amchoi

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3320 kJ
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels6.6 g
Eiwitten32.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de benodigde hoeveelheid sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de gember, knoflook en rode peper (let op: pikant!) 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. 
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de amchoi, de spitskool en de overige gember, knoflook en rode peper toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Saus toevoegen
3
  • Voeg de gehaktballetjes, bulgogisaus en de overige sesamolie toe aan de wok of sauteerpan met de groenten. Bak het geheel 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. 
  • Verdeel de stir-fry over de rijst.
  • Garneer met de pinda's. Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders