Skip to main content
Kogelbiefstuk met sjalot-tijmsaus
Kogelbiefstuk met sjalot-tijmsaus

Kogelbiefstuk met sjalot-tijmsaus

Met aardappelgratin en haricots verts

Vandaag staat er een restaurantklassieker op het menu. De malse biefstuk is gesneden uit de bovenbil van de koe, het Maas-Rijn-IJsselrund in dit geval. Dit deel zit in de buurt van het kogelgewricht, vandaar de naam kogelbiefstuk. Of je hem rosé, medium of well-done bakt laten we aan jou!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde tijm

150 gram

Haricots verts

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

75 ml

Runderbouillonblokje

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

25 ml

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4431 kJ
Energie (kcal)1059 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd33.7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels12 g
Eiwitten49 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Dunschiller
Garde
Ovenschaal
Pan
Steelpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel - voor de aardappelen en voor de haricot verts. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan één pan met deksel en kook in 6 – 8 minuten halfgaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Haal de biefstuk uit de koelkast.

Gratin maken
2

Verhit ½ el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de helft van de bloem toe en roer tot een gladde massa. Voeg de melk en de slagroom al roerend toe. Klop met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Meng de oude kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet het roommengsel erover. Bak de gratin 18 – 22 minuten in de oven.

Sjalot-tijmsaus maken
3

Verhit ondertussen 1 eetlepel roomboter per persoon in een andere steelpan op middellaag vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en de overige tijm toe. Roer goed door en laat de sjalot in 5 – 7 minuten zacht worden. Voeg de overige bloem toe en bak al roerend 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon toe en roer de saus glad. Breng op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout en laat op laag vuur inkoken tot serveren.

Haricots verts koken
4

Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en kook ze in de andere pan met deksel in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 – 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Serveer de kogelbiefstuk met de aardappelgratin, de haricots verts en de sjalot-tijmsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander