Kippendij met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen

Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse rozemarijn en tijm

1 stuk(s)

Kippendij met bot

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

1 tl

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2928 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels5 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in repen. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes. Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.

Groenten bakken
2

Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten in een grote ovenschaal met bakpapier en meng met 3/4 van de dressing. Bak de groenten 25 – 30 minuten in de oven.

Kip garen
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kippendij in met de rest van de dressing en bak de kippendij in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en dek de pan af. Laat de kippendij nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kippendij af en toe om.

Rijst koken
4

Weeg de juiste hoeveelheid rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de geroosterde groenten en de kippendij ernaast. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.