Skip to main content
Miso-aubergine met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso-aubergine met spiegelei

Miso-aubergine met spiegelei

Japans geïnspireerd, met sesamrijst, cashewnoten en komkommer

Miso! Een Japanse smaakversterker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Ei
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Lente-ui

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 stuk(s)

Komkommer

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

1.25 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3642 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten23.1 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees, maar snijd niet te diep door. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Rijst koken
2

Verhit de boter en de sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en bewaar afgedekt tot serveren.

Aubergine bakken
3

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Leg de auberginehelften op de schil in de pan. Bak 4 minuten, keer om en bak 4 minuten verder, of tot ze goudbruin kleuren. Meng ondertussen in een kleine kom de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de honing en suiker. Voeg eventueel sambal naar smaak toe.

Aubergine in de oven bakken
4

Voeg de misomarinade toe aan de sauteerpan met aubergine en bak 1 minuut, of tot de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de auberginehelften op de schil in een ovenschaal. Schenk de saus uit de pan over de aubergine en bestrooi met de helft van de sesamzaadjes. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de aubergine 10 - 12 minuten in de oven.

Ei bakken
5

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de sauteerpan van de aubergine op middelmatig vuur. Bak het ei en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng de overige sesamzaadjes door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de aubergine en het spiegelei op de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de cashewstukjes. Verdeel de komkommerschijfjes ernaast. Serveer de sojasaus op tafel en gebruik naar smaak (zie Tip).

Tip: Proef eerst voordat je sojasaus toevoegd. De miso geeft al een zoute, umami smaak aan dit gerecht!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade