Kook mee: scheur de serranoham klein met je handen. Zorg er wel voor dat je daarvoor jouw handen wast, zodat je tijdens het eten geen viezigheid eet. Serranoham komt uit een berggebied in Spanje en is rauwe ham. Serrano is afgeleid van sierra. Sierra betekent in het Spaans berg.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
150 g
Mini-tomates roma
90 g
Spaghetti complets al bronzo
½
Échalote
1
Gousse d'ail
40 g
Jambon Serrano
150 g
Épinards
1 cc
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Huile d'olive
1 cs
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de romatrostomaten tomaten 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of scheur de serranoham in repen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 minuten op laag vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan en voeg, eventueel in delen, toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.
Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige serranoham. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de romatrostomaten.