Skip to main content
Italiaanse sliertjespasta met serranoham
Italiaanse sliertjespasta met serranoham

Italiaanse sliertjespasta met serranoham

3.6
(974)

Kook mee: scheur de serranoham klein met je handen. Zorg er wel voor dat je daarvoor jouw handen wast, zodat je tijdens het eten geen viezigheid eet. Serranoham komt uit een berggebied in Spanje en is rauwe ham. Serrano is afgeleid van sierra. Sierra betekent in het Spaans berg.

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

½

Sjalot

1

Knoflookteen

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de romatrostomaten tomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of scheur de serranoham in repen.

Voeg de spinazie toe.
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 minuten op laag vuur. Scheur de spinazie klein boven de pan en voeg, eventueel in delen, toe. Roerbak totdat alle spinazie geslonken is.

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan.
6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige serranoham. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de romatrostomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders