Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto Genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de salade, pitabroodjes en de ijsbergslamelange in verschillende bakjes op tafel te zetten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Patate douce
1 cc
Romarin séché
2 pièce(s)
Mini-pains pita
2 pièce(s)
Tomate
40 g
Pesto
100 pièce(s)
Bœuf haché épicé
40 g
Salade iceberg et mâche
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven. Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.