Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pesto salade

Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pesto salade

4.3
(1,2 k)

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto Genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de salade, pitabroodjes en de ijsbergslamelange in verschillende bakjes op tafel te zetten.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Patate douce

1 cc

Romarin séché

2 pièce(s)

Mini-pains pita

(Contient: Gluten)

2 pièce(s)

Tomate

40 g

Pesto

(Contient: Lait (contient du lactose), Fruits à coque)

100 pièce(s)

Bœuf haché épicé

40 g

Salade iceberg et mâche

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories938 kcal
Énergie (kJ)3925 kJ
Graisses49 g
Graisses saturées12 g
Glucides82 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines38 g

Ustensiles

Cuisinière
Plaque de cuisson
Papier sulfurisé
Bol
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier
2

Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven. Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

3

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Meng het gehakt met de tomaat
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de bataatstokjes
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes